Een palm en nu?

Verzorging & Onderhoud

Bloemen Trachycarpus

Poten in de volle grond

De winterharde palmen in de volle grond. Maak het plantgat 1,5 keer groter dan de potmaat. Eerst een laag van 5-10 cm hydrokorrels. Daarna aanvullen met palmengrond. Niet aanstampen, maar aandrukken. Zo blijft het waterdoorlatend. Niet winterharde palmen in de volle grond. Poten met pot of zonder pot, zet deze ’s winters binnen. 

 

Poten in een pot
Onderin een laagje hydrokorrels en gaatjes in de bodem. Vul aan met palmengrond en aandrukken. ’s Zomers regelmatig bijgieten.
 
Voeding
Palmen die buiten staan, in de volle grond of in een pot. In het voorjaar voeden met een langzaam werkende meststof. Planten binnen met palmbooster elke 2 weken.
 
Voorjaar
De meeste palmen tonen dan niet zo mooi. Knip bruine of aangetaste bladeren af. De palm concentreert zich op het vormen van nieuw blad.
 
Zomer
Palmen vinden een plek in de volle zon of half schaduw heerlijk. Planten die uit de kas komen, moeten aan de zon wennen.
 
Winter
De niet winterharde palmen moeten nu naar binnen. Droog en niet onder nul. Af en toe bijgieten. Palmen die buiten blijven, volle grond of in pot, inpakken. Dit kan met doek en warmtekabels. Blijft de vraag of deze het overleven. Voor uw planten is er een overwintering mogelijk bij ons.

 

 

 

 

 

 

Planten die winterhard zijn en in een pot buiten blijven, verliezen hun winterhardheid.

 

Winterhard tot -18˚C, in een pot niet meer dan -12˚C.

 

Dit geldt bijna voor alle planten.

press to zoom
press to zoom